Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2366 dagen geleden
Goud en zilver zijn terug hip, dat blijkt uit de tal van koopadviezen die analisten de wereld insturen. Deze beleggingscategorie wordt voornamelijk gedomineerd door goud, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens Jan van Cutsem, handelaar van edelmetalen bij The House, maakt zilver een inhaalbeweging en treedt zo uit de schaduw van goud.
De onzekerheden op de financiële markten geven een ‘boost’ aan zilver en goud. Beleggers kiezen voor een veilige belegging in tijden van turbulentie. De goudprijs is de afgelopen weken fors gestegen, maar toch is het zilver dat aan populariteit wint.
Jan van Cutsem beweert dat deze verschuiving te maken heeft met de lage instapdrempel in vergelijking met goud. Zo kan je als een zilveren munt van 1 ounce kopen voor gemiddeld 18 euro, een gouden munt daarentegen kost al snel 1000 euro voor hetzelfde gewicht.
Het kleinere aanbod zorgt er ook voor dat zilver meer gegeerd is dan goud waardoor de prijs van zilver, in relatie met goud, sneller stijgt en daalt. Er zijn een pak minder munthuizen die zilveren munten slaan waarvan enkele munthuizen zelfs geen zilvermijnen bezitten.
Van Cutsem merkt ook op dat er de laatste jaren steeds minder verkopers zijn op de markt. Het aanbod kan de vraag met moeite volgen, alles vindt meteen een koper waardoor wachttijden kunnen oplopen.
Wie koopt, houdt het bij voor de lange termijn. Enkel mensen die om de een of andere reden geld nodig hebben, verkopen.
Verder kan je je zilveren munten ook gebruiken als legitiem betaalmiddel in zo goed als alle landen ter wereld. Dus ook in ons land, op de verkoopprijs wordt er immers geen btw aangerekend. Zilverstaven daarentegen worden enkel op industrieel niveau gebruikt waardoor er wel btw verschuldigd is, vandaar dat munten veel interessanter zijn.
Veilige haven
Zilver en goud zijn ideale beleggingen voor als het stormt op de financiële markten. Als de bankensector dreigt om te vallen, zoals in 2008, is het verstandig om je geld om te zetten naar zilver of goud vermits je op die manier zelf de controle behoudt over je kapitaal.
Kijk maar naar de bankenredding in Cyprus, waarbij spaarders werden aangesproken om verschillende banken te redden van de ondergang. Met zilver en goud zet je dus eigenlijk een stapje buiten het systeem waardoor je kapitaal veilig wordt gesteld als het fout afloopt.
 
Bronnen: Moneytalk
Foto: –Mike– via Foter.com / CC BY
 
Wat is nu de beste manier om zilver te kopen?
Het is cruciaal om te gaan voor fysiek zilver.

Opteer echter niet voor baren, want dan betaal je 21% BTW die je straks niet kan recuperen als je wil verkopen.

Ga voor munten waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Kiezen voor de Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers is een goede optie.

Goud999 biedt deze Monsterbox tegen een scherpe prijs aan momenteel.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

De Philharmoniker is één van de populairste beleggingsmunten in Europa.

Meer info is te vinden op de site van Goud999
Het bericht Zilver, het nieuwe goud verscheen eerst op Beurs.com.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.