Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2733 dagen geleden
Om te beginnen. Het is gemaakt tijdens supernova. Alleen daarom al.
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=7397200
Geen onderwerp zo gevoelig als goud. Gezien onze recente geschiedenis niet gek. We zijn pas een paar decennia echt los van de zilver- en goudstandaarden van de industriële revolutie. Beide metalen hebben daardoor voor velen nog steeds een nostalgisch monetaire gloed die het zicht op de monetaire toekomst soms behoorlijk vertroebeld.
De standaarden zijn niet voor niets geklapt. Ze zijn niet vol te houden. Dat doen ze nooit. Er bestaan nu eenmaal geen vaste relaties, letterlijk alles in dit universum beweegt, vaste standaarden zijn daarmee per definitie verdoemd.
Dat we in deze tijd, met deze schuldenbergen, weer terug zouden kunnen gaan naar een gouden of zilveren standaard is niet realistisch. Dat moeten we zeker niet willen. Bedenk wel. Daarmee worden ook de bestaande schulden ineens opeisbaar in goud. De bankiers trekken alvast een fles champagne open.
We staan nog pas aan het begin van de digitale revolutie. De toekomst is digitaal. Volledig elektronisch. Dat is de trend. Google wallet. Apple I-pay. NFC chips. En alles wat daar nog bij komt. Overheden willen het vanwege volledige controle en maximale taxatie. Winkeliers willen het ook vanuit veiligheidsoverwegingen. En op internet is het nu eenmaal erg slecht betalen met een gouden tientje of een Leopold. In de officiële economie is straks geen plek meer voor cash.
Dat wil niet zeggen dat goud geen interessante investering zou zijn. Dat is het wel. Niet als bescherming tegen inflatie. Daar is geen enkel aantoonbaar verband. Als u in 1980 Amerikaanse aandelen had gekocht toen de Dow Jones op 1000 stond had u nu 18000 gehad. We kunnen niet zeggen dat goud daarin is meegelopen, dus waar is dan die inflatiebescherming ?
Voor alles is een tijd. Dus ook voor goud. Het gaat straks mee in de grote verschuiving van Publiek naar Privaat.
http://beurs.com/2014/11/25/de-verschuiving-van-publiek-naar-privaat/57703.
Grote institutionele beleggers kunnen niets met goud. Die willen rendement. Die zullen dan veel eerder vluchten naar aandelen, maar voor individuen is het wel een ideale verzekering tegen overheidsfalen.  In tijden van politieke onzekerheid is het juist goud wat stijgt. Goud is immers de belegging die je het makkelijkst meeneemt.
Overheden weten dit ook. Het is niet voor niks dat alle vliegtuigvelden vol met metaaldetectors staan. Handig voor terroristen. En ook handig voor goud. Zomaar even meenemen gaat niet meer.
 
Bron:
http://armstrongeconomics.com/2014/01/22/gold-the-cycles/
http://armstrongeconomics.com/2013/12/29/gold-worst-year-performance-sing-1981/
http://armstrongeconomics.com/693-2/2012-2/the-truth-about-gold-why-you-should-buy-it/
 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.