Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 836 dagen geleden
In een vorig artikel over Galway Metals, werd op basis van insider bewegingen uitgegaan van een onderwaardering. Er leek iets te broeien: 5 directieleden hadden namelijk in het afgelopen half jaar extra eigen aandelen ingekocht. Bedragen die tussen $25.000 en $150.000 schommelen. Geen kleine sommen dus.
Er werd dan ook nog eens $3.37M opgehaald tijdens een private plaatsing in een kleine 4 weken tijd. Zeer uitzonderlijk voor een bedrijf in dit stadium van ontdekking en met deze marktkapitalisatie. Er is dus duidelijk interesse door partijen die flinke sommen geld ter beschikking hebben.
Er broeide inderdaad iets, want twee weken later kwam Galway met het nieuwsbericht dat ze tussen twee bestaande zones die 2km uit elkaar liggen, een nieuwe zone ontdekt hadden. Het resultaat van deze eerste boring gaf 7,3g/t over 36,7m. Een topresultaat en de koers reageerde met een dagwinst van meer dan 40%. Intussen heeft het aandeel wat winst vrijgegeven na een meer dan degelijke stijging, maar sinds het oorspronkelijke Galway Metals artikel gepubliceerd werd staat de koers vandaag nog 36% hoger.
Galway Metals heeft 2 verschillende projecten in Oost-Canada. Beide zijn gelegen in mijn-vriendelijke jurisdicties waar al actieve mijnen en nodige infrastructuur aanwezig zijn.
Het ene project is een goud-zink project in Quebec (Estrades) en het andere een goudproject in New Brunswick (Clarence Stream). Beide projecten worden momenteel geboord en Clarence Stream is het enige waarvan we dit jaar nieuws mochten ontvangen. 4 nieuwsberichten in 2 maand tijd, wat zeker positief is voor de aandeelhouders. De koers heeft namelijk weinig tijd om weg te zakken doordat aandeelhouders niet lang hoeven te wachten op updates. De junior mining sector is er ene met veel ongeduldige beleggers dus het is zeker positief om te zien dat management vlijtig aan het werk is.
Zoals ik al zei wordt op beide projecten momenteel geboord. Op beide projecten zijn ook reeds enkele targets bepaald o.b.v. bodemanalyse en geomagnetische analyse. Beide types hebben het doel om als het ware door de bodem te kunnen kijken om een indicatie te krijgen wat daaronder aanwezig kan zijn. Als beide analyses in een kaart gegoten worden kom je een dergelijk plan uit:

Wat je hier ziet is een combinatie van geomagnetische- en bodemanalyse. De geel tot paarse gebieden duiden aan in hoeverre de ondergrond magnetisch is, dus metaal-dragend. De getallen die je dan ziet staan zijn geanalyseerde stukjes bodem en welke waardes metaal er gevonden werden -in dit geval goud. Op basis daarvan werd een spoor gemaakt waarlangs er waarschijnlijk een ondergrondse goudader loopt. Dergelijke zaken zijn dus een target om aan te boren.
De bovenstaande kaart is er ene van op Galway’s Clarence Stream project en de trend -aangeduid als rode lijn- is er ene van 4km in lengte.
De zone waarvan we intussen al veel high grade resultaten van mochten ontvangen is de George Murphy zone (GMZ). Donderdag kwam Galway ook hier met een nieuwsbericht van: 13,8g/t over 8,7m. Opnieuw een lange mineralisatie van hoog goudgehalte.
Wat extra interessant is, is dat Galway zich nu zal richten op deze rode trend in afbeelding hierboven. Deze is zo’n 2,5km verwijderd van de GMZ en de bodemanalyses van deze trend, tonen veel hogere goudgrades dan deze van de GMZ. Deze trend heeft namelijk 11 stalen met waarden hoger dan 100ppb, met de hoogste 681ppb. Ter vergelijking, de George Murphy zone had als hoogste waarde 86ppb. Nog een vergelijking: De GMZ heeft momenteel een lengte van 500m, terwijl deze trend 4km lang is. Ik herhaal ook nog eens dat deze trend zo’n 2,5km verwijderd is van de GMZ.
Intussen werden vijf zones ontdekt op het Clarence Stream project. Deze liggen allemaal zo’n 5km van elkaar verspreid. Slechts de North en South zone zitten momenteel in de resource en Galway plant deze resource dit jaar uit te breiden met zowel de GMZ als de Jubilee Zone. Jubilee is waar deze 4km lange trend zich bevindt. Uitgezoomd krijg je hier een mooi beeld van wat mogelijk is met dit project. Momenteel zien we enkele afzonderlijke zones die ontstaan zijn door het aanboren van interessante targets. Het is zeer goed mogelijk dat deze in de toekomst allemaal met elkaar verbonden kunnen worden.
Aan huidig tempo en met dergelijke resultaten-stroom vermoed ik dat het niet lang zal duren alvorens dit aandeel opgepikt zal worden door nieuwsbrief-schrijvers, analisten, institutionelen en beleggers.
Op hun corporate presentation en tijdens een seminarie, maakt Galway de vergelijking tussen hun Clarence Stream project en Marathon Gold’s Valentine Lake project. Beide hebben een continentale en geologische gelijkenis. Galway’s hoofdgeoloog Michael Sutton, die een award won voor een ontdekking in Kirkland Lake’s Macassa mijn, denkt een gelijkaardige deposit te hebben. Mocht dit het geval zijn dan heeft Galway Metals een mooi potentieel want de marktkapitalisatie is slechts één vijfde en de lengte gemineraliseerd oppervlakte is dubbel zo lang. Natuurlijk is het Clarence Stream project nog niet in die mate ontwikkeld maar het toont wel wat mogelijk is.
Zoals eerder aangehaald werd in het vorig artikel is er ook een onderwaardering obv de bewezen ounces afgezet tegen de marktkapitalisatie. Deze is momenteel $14 per ounce, hoewel het gemiddelde voor bedrijven in dergelijk stadium $52 is. Dit nummer van $14 per ounce is gebaseerd op de huidige resource, enkel North en South zone. Voeg ik er het conservatieve nummer van 400.000oz aan toe, dan zakt deze al naar $11,5. Ik zeg conservatief nummer want management geeft aan zo’n 200-260.000oz in kaart te willen brengen in de George Murphy zone in een gebied van 400m op 400m. De nieuwe resource upgrade zal zowel deze GMZ als de Jubilee zone bevatten.
De case om Galway Metals te houden werd hier uit de doeken gedaan op basis van hun Clarence Stream project. Estrades wordt zoals gezegd ook aangeboord en vanop dit project wordt binnenkort ook een update verwacht. Dit zal opgevolgd en tijdig geanalyseerd worden, maar enkel afgaand op de toekomstige en huidige resultaten op Clarence Stream, management capaciteiten en hun recente aankopen, wordt dit allicht een sterk groeiverhaal.
Auteur: Jonas De Roose, @Rrooze, heeft positie in de hierboven besproken financiële activa.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.