Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1895 dagen geleden
Dezer dagen was er grote consternatie rond de fameuze “Panama Papers”. Nu enkele dagen verder blijkt dat er het een en ander niet pluis is met deze gelekte documenten.
1. Het gaat niet om corruptie
In de media werd het onderzoek van het ICIJ voornamelijk voorgesteld als een strijd tegen corruptie. Maar dat is helaas maar een halve waarheid.
Onder de vrijgegeven namen zitten namelijk niet enkel politici en hun familieleden. Ook voetballers, modellen, acteurs, enz. werden genoemd.
Het gaat opnieuw om een marketingcampagne om de belastinginkomsten op te krikken. En daarvoor moeten de landen met lage belastingen zoveel mogelijk in een slecht daglicht gezet worden.
2. 400 journalisten kunnen geen geheim bewaren
De media wil ons doen geloven dat meer dan 400 journalisten een jaar lang de gelekte documenten onderzocht hebben. En geen enkele journalist heeft de kans gegrepen om zelf met de scoop te gaan lopen?
Geen enkele van deze mensen heeft zich ooit versproken? Een e-mail naar de verkeerde persoon verstuurd? Gaan pintelieren en gebluft tegen zijn vrienden over zijn onderzoek? Dat is toch wel heel verdacht!
3. Té veel informatie om door één persoon doorgespeeld te zijn
Het gaat om 2,6 terabyte aan informatie! Decennia aan bedrijfsgegevens!
Ter vergelijking: Bij de Swissleaks van vorig jaar, waarin gegevens van HSBC werden gelekt, ging het over 3,3 gigabyte.
De Luxleaks uit 2014: 4,4 gigabyte…
Nu gaat het om 2600 gigabyte. Dat is 590 keer meer informatie!!!
Zelfs Edward Snowden sloeg er maar in om 60 gigabyte aan gegevens te kopiëren. Het gaat hier duidelijk niet om één klokkenluider, maar over een organisatie.
4. Wie écht wraak wil nemen op zijn werkgever verkoopt de gegevens
Het gaat zogenaamd om een werknemer van Mossack Fonseca die wraak wil nemen om wille van onethische praktijken. Wel, wat is er beter dan gewoon wraak nemen? Wraak nemen en er nog geld aan verdienen!
In 2008 verkocht een misnoegde werknemer van een bank uit Liechtenstein een CD aan de Duitse fiscus voor 4,2 miljoen euro.
Op een CD past 700 MB, als we dat extrapoleren had onze klokkenluider van Mossack Fonseca tot 15,6 miljard kunnen vragen voor zijn 2,6 terabyte aan gegevens!
5. Organisatie heeft banden met George Soros en lobbyisten
Het consortium van onderzoeksjournalisten of ICIJ moet ook zijn rekeningen betalen. Van waar komt dat geld vandaan?
Een van de financiers is miljardair George Soros, een bedenkelijk figuur die wel meermaals profiteert door de wereld te destabiliseren.
Beursgoeroe Jim Rogers brak bijvoorbeeld met de man om wille van bedenkelijke businesspraktijken.
Conclusie
Het is overduidelijk dat ons niet alles verteld wordt over de Panama Papers. Het gaat niet over één klokkenluider die wraak wil nemen op zijn werkgever, maar om een organisatie die hogere belastingen wil.
Wie heeft er belang bij dat deze informatie aan het licht komt? De industrielanden met hun hoge schulden en nog hogere belastingen!
Zij willen hun belastinginkomsten nog doen stijgen en zien niet graag steeds meer bedrijven en particulieren met hun geld naar het buitenland vluchten. Als dan enkele koppen van politici moeten rollen om de aandacht af te leiden, dan is dat maar zo.
Daarom deze mediacampagne: landen met lagere belastingen moeten in een slecht daglicht gezet worden. Dat moet dan een draagvlak creëren om kapitaalvlucht onmogelijk te maken.
Want dat is de tendens: het bemoeilijken en verbieden van het gebruik van cash geld, vennootschappen en bankrekeningen in het buitenland, bitcoin, het transporteren van geld en goud… alles waarmee je je spaarcenten buiten de klauwen van de fiscus kan houden.
Wie deze trend negeert zit binnen enkele jaren met zijn hele hebben en houden vast in eigen land. En dan kan de overheid je vermogen naar hartelust belasten, want ontsnappen is dan niet meer mogelijk!
Bronnen: Wikipedia 1, 2, 3
Foto: Publiek domein
Het bericht De vuile waarheid over de Panama Papers verscheen eerst op Beurs.com.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.