Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2218 dagen geleden
Er is een ware hype ontstaan rondom bitcoin in combinatie met goud, waarschijnlijk door de vraag wat nu daadwerkelijk de onderliggende waarde is van bitcoins.
Zo is er Serica – een bedrijf uit San Francisco – dat eerder bekend stond als DigitalTangible. Zij staan bekend als de pionier in de bitgoud markt. Zij lanceerden vorig jaar al als eerste een online goud / Bitcoin trading platform.
Ook Vaultoro is een bitcoin / goud platform. De eigenaar – Joshua Scigala – heeft met de instorting van Mt Gox een behoorlijk verlies geleden. Vaultoro is daarvan de psychologische uitkomst. Het platform maakt gebruik van drie soorten Bitcoin wallets met ieder zijn eigen bijzondere eigenschappen.
MRCoin is de meta-cryptocurrency van de in Thailand gevestigde Midas Rezerv. Eén MRCoin vertegenwoordigt 1 gram goud, dat opgeslagen ligt in kluizen in Dubai, Amsterdam en Hong Kong. Midas Rezerv handelt tegen zeer lage kosten en heeft daarnaast de transparantie van de blockchain technologie.
Door Bitreserve vind er conversie plaats tussen bitcoin en verschillende valuta’s. Met kantoren in zowel San Francisco en Shanghai claimt Bitreserve daarnaast het eigendom van een aantal veel gebruikte termen in de bitgoud-wereld waaronder “bitsilver” en “bitgold.”
Ook BitGold Inc. is een financiële dienstverlener die bitcoin en goud integreert in zijn bedrijfsopzet met een meer dan geslaagde beursgang vorige week en een aantal unieke diensten – zoals de BitGold Mastercard en de BitGold ATM. Vraag is of Bitgold Inc. op de hoogte is van Bitreserve’s eigendom van die naam.
Bits of Gold is een bedrijf in Tel Aviv, gespecialiseerd in Bitcoin services voor de Israëlische markt. Bij hen kunnen er Bitcoins gekocht en verkocht worden in de Israeli Shekel of de dollar. Ook zij hebben een Bitcoin ATM waarbij Bitcoins gekocht kunnen worden met een creditcard.
BitShares is een bedrijf dat zich bezig houdt met een andere tak van de bitgoud wereld: goud futures. Deze contracten zijn verkrijgbaar in “BitAsset” tokens die bitGold genoemd worden. Ook hier de vraag of BitShares op de hoogte is van Bitreserve’s eigendomsrecht.
Diegenen die geïnteresseerd zijn in fysiek goud zijn bij Amagi Metals aan het goede adres. Sinds 2012 accepteren zij Bitcoins voor de aan en verkoop van edelmetalen. Het Amagi team is zelfs zo’n grote fan van cryptocurrencies dat zij vanaf 2016 helemaal geen fiat geld meer accepteren. En dat geeft de kracht aan van de potentie van de bitcoin in combinatie met goud.
Bronnen: Kitco, Coin Telegraph, Beurs.com, Bitsofgold

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.