Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2007 dagen geleden
Na de Brexit is het Verenigd Koninkrijk genoodzaakt maatregelen te nemen om de economie te ondersteunen en zodoende het beste uit de Brexit te kunnen halen. Dat hier een prijskaartje aan vasthangt is zeker maar dit schrikt de Britten tot op heden niet af. Een eerste zware investering werd alvast aangekondigd met het verbeteren van de infrastructuur.
Philip Hammond maakt aanstaande woensdag een uitgebreid investeringsplan bekend om de Britse productiviteit te verbeteren de komende jaren. Hiervoor zal in eerste instantie een bedrag van ongeveer 1,7 miljard Britse Pond voorzien worden welke voornamelijk zal gebruikt worden om de weginfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk te verbeteren.
Daarnaast zal de tijdens de komende weken een uitgebreide industriële strategie bekend gemaakt worden omtrent de algemene infrastructuur en innovatie.
Ook een nieuwe fiscale visie zal binnenkort voorgesteld worden waarmee de Britse overheid toekomstige economische schokken wil opvangen. Hiermee onder meer de komende Brexit in gedachten welke mogelijks zware implicaties zal hebben op de Britse economie. Dit afhankelijk van de uitkomst van de nog te volgen gesprekken met de Europese Unie.
Door te investeren in de infrastructuur en in het bijzonder de wegen probeert de Britse overheid prioriteit te geven aan zaken die een directe impact hebben op de economie. Een goede weginfrastructuur is essentieel voor een economie waarbij onder meer files in West-Europa een enorme impact hebben. In het Verenigd Koninkrijk wordt deze kost geschat op maar liefst 13 miljard Pond per jaar waardoor zelfs een gedeeltelijke verbetering reeds een directe kostenbesparing oplevert.
De investeringen focussen zich dan op deze verkeerscongestie waarbij 1,1 miljard Pond integraal hieraan worden besteed. Dit met behulp van uitbouwen van het openbaar vervoer en opwaarderen van lokale wegen. Daarnaast wordt nog een bijkomend bedrag van 220 miljoen Pond voorzien voor het wegwerken van bottlenecks op de snelwegen. Ook het aanleggen van een nieuwe snelweg tussen Oxford, Milton Keynes en Cambridge  staat op deze lijst.
Net als in West-Europa is het echter teleurstellend te zien dat deze structurele investeringen pas in crisissituaties worden uitgewerkt. Nochtans kan het correct investeren in een goede infrastructuur de Europese economie tientallen miljarden euro’s opleveren. Het is een middel om zowel op korte als lange termijn de economie ademruimte te geven. De uitgespaarde miljarden kunnen vervolgens opnieuw in de economie gepompt worden waardoor deze nogmaals een positieve impuls krijgen.
Helaas is het burgerverzet tegen dergelijke projecten in onze streken bijzonder groot waardoor vele kansen verdwijnen. In Azië heerst daarentegen een volledig andere cultuur waarbij deze innovatie aan een snel tempo wordt doorgevoerd. Een beleid waar men nu volop de vruchten van begint te trekken…
Bronnen:
http://www.bloomberg.com
 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.