Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 1852 dagen geleden
Dat er stilaan opnieuw iets beweegt in de edelmetalen, valt nog moeilijk te ontkennen…
De LBMA prijs “fix” voor zilver liep gisterenmiddag gigantisch in het honderd en voor goud bereikte de hefboom op de papieren “Comex” markt eerder deze week een absoluut record.
Er circuleren meer dan 540 claims voor elke ounce goud die fysiek beschikbaar is in de “registered” categorie van de Comex kluizen.
Dit wordt stilaan waanzin!
“registered” goud is fysiek goud dat beschikbaar is voor levering tegen een comex goudcontract.
 
Grafiek: Zerohedge
 
Ter verdediging van de Comex, weten we heel goed dat die 540 claims niet allemaal hier en nu opeisbaar zijn in het fysieke metaal, maar verspreid “vervallen” de komende maanden.
We weten ook dat er nog wel wat fysiek goud in dezelfde Comex kluizen ligt onder een andere categorie: “eligable”.
In theorie (en zelfs in de praktijk) kan men goud transfereren van de ene categorie naar de andere en zo de situatie minder stressvol maken. Dat is trouwens ook exact het verhaal dat de CME groep ophangt om problemen op de Comex te minimaliseren…
Het probleem dat wij hier op onze beurt mee hebben?
Al het goud in de “eligable” categorie is van “iemand”, van hedge funds, pensioenfondsen of particuliere beleggers. Hoogstens een klein gedeelte van dit goud is van de “bullion banks” (die de Comex organiseren) zelf!
Beleggers in de papieren edelmetaal markten doen er goed aan om de volgende Engelse term nu al even door een zoekmachine te halen: “cash settlement”.
Of ze kunnen het voorbeeld volgen van Kyle Bass, die voor zijn hedge fund de fysieke levering vroeg van 1 miljard dollar aan goud. (“give me the gold”)
Intussen kunnen we positief nieuws melden in de fysieke markt!
Met enkele maanden vertraging arriveren de 2016 Kookaburra en de 2016 Koala kilomunten bij goud999!

 


De Perth Mint blijkt vandaag bijna slachtoffer van haar eigen succes, ze kan de vraag naar fysiek zilver nauwelijks invullen.
Dat kan natuurlijk gebeuren als je hoge kwaliteit levert aan een uitstekende prijs…
Zo is de zilveren Kangaroo, minder dan 6 maanden na zijn lancering, reeds een ingeburgerde “bullion coin” en zijn zowel de gouden als de zilveren Lunar II Monkey 1 Ounce munten reeds uitverkocht in Australië voor 2016…
Met de aankomst van de 2016 Kookaburra en de 2016 Koala kilo munten, is het gamma aan Australische kilomunten opnieuw compleet.(de 1 kilo Lunar II Monkey is de andere Australische kilomunt)
Bestel vandaag nog je kilomunten:


Fysiek zilver, zonder tegenpartij, in een bijzonder interessante vorm met het oog op verkoopbaarheid in de toekomst!
De munten zelf zijn simpelweg indrukwekkend, geslagen op een massieve zilveren schijf van meer dan 10cm diameter.
Potentiële Bonus: Numismatische meerwaarde in de toekomst!
De prijs: Dankzij de margeregeling koop je deze munten aan een prijs die lager is dan de prijs van een “simpele” kilostaaf zilver!!!Koop nu minimaal 10 kilomunten en krijg automatisch gratis verzending van je order (in de Benelux).


Tot binnenkort!Het goud999 team.
P.S. De munt waar we het gehele jaar het meest naar uitkijken komt eraan!
Met een oplage van slechts 150 exemplaren is de Lunar II 10kg zilveren Monkey munt één van de meest exclusieve munten die je kan bezitten.
Reservatie: enkel via e-mail! 

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.