Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2361 dagen geleden
Het advies van Warren Buffett is perfect te volgen in zijn jaarlijkse brieven aan de aandeelhouders. Je weet dat we bij SMART Capital onze beleggingsfilosofie grotendeels baseren op de kennis van Graham en Buffett.
Ik kreeg deze week dan ook een interessant mailtje van een abonnee: “Ik weet wel wat Buffett ons aanraadt, maar wat zou Buffett zeker NIET doen? Want als we dat weten, kunnen we deze fouten al vermijden bij het beleggen.”
Ik vond deze vraag zo interessant, dat ik er een mailing aan wijd.
Deze fouten zou Buffett zeker niet maken, en jij best ook niet:
1) Te gefixeerd zijn op de grillen van de beurs: “De wedstrijden worden gewonnen door degene die zich concentreren op het speelveld, niet door degene die zijn gefixeerd op het scorebord. Als je kan genieten van zaterdagen en zondagen zonder naar de koersen te kijken, probeer dat dan ook op weekdagen.”
2) Word niet te opgewonden over je beleggingswinsten wanneer de markten stijgen: als alles stijgt, dan voel je je al gauw een slimmerik. Maak die fout niet en houd het hoofd koel.
3) Focus je niet op macro-economische vooruitzichten: zoals Buffett al zei, heeft elk bedrijf dat een macro-econoom in dienst heeft, een werknemer te veel. Beoordeel bedrijven op hun individuele merites, zoals ik doe in mijn Selectielijsten. Bij Berkshire maken ze ook geen macrovoorspellingen, dus waarom zou jij je hiermee bezighouden?
4) Beperk je niet tot één sector: Er is geen enkele reden om geld te beleggen in een sector waarin je al geld verdiend hebt. Als je een betere opportuniteit ziet, beleg dan ergens anders.
5) Gooi formules overboord: wiskundige formules die gebaseerd zijn op het verleden, dienen tot niets. Ze worden uitgevonden door nerdy en duur betaalde quant specialisten die dure woorden gebruiken. Ze zien er indrukwekkend uit, maar al te vaak gaan beleggers voorbij aan de assumpties die achter de modellen zitten.
6) Houd voldoende cash achter de hand: cash is voor een belegger van levensbelang. Wanneer je geen cash aan de kant hebt staan, kan je ook niet genieten van kansen die zich aandienen.
En kansen, die bieden zich altijd aan.
Je bent eigenlijk nooit te laat om aandelen te kopen van fantastische bedrijven.
En die bedrijven hebben we heel zeker in de aanbieding.
In het jongste nummer bespreek ik onder andere een toeleverancier aan de landbouwsector. Van dit bedrijf zou ik voor een eerste positie gerust 3% van je portefeuille kopen.
Landbouw blijft immers een heel veelbelovend thema op lange termijn.
Zelf ben ik uiteraard ook belegd in dit aandeel.
We eat our own cooking!
Benieuwd naar welk bedrijf het hier gaat?
Ook u kan profiteren van de mooie toekomst van dit bedrijf.
Al wat u hiervoor hoeft te doen, is HIER klikken.
Daarna krijgt u meteen toegang tot deze en nog veel andere tips!
Succes met beleggen!
Het bericht Dit zou Warren Buffett NOOIT doen! verscheen eerst op Beurs.com.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.