Beurs   |   Beleggen   |   Geld Lenen   |   Hypotheken   |   iGuru.NL   |   iGuru.BE   |   Informatie   |   Lastminutes  |   Lening vergelijken   |   Nieuws   |   Rente

Achtergronden »

Bespreek  | Bury Add To 
Geplaatst door: anna 2285 dagen geleden
De economie van Amerika draait niet op cash, maar op krediet. Het limiet van de creditcard van de Amerikaanse overheid lijkt onbeperkt. Echter is het voortbestaan van een natie op een krediet niet oneindig vol te houden. In dit artikel leest u wat het leven van een Amerikaan te wachten staat als het kredietsysteem spaak loopt.

De Amerikaanse economie is de eerste van een dergelijke omvang dat leeft op krediet. Een Amerikaan heeft gemiddeld 3,75 creditcards. Gezamenlijk doen ze 60 miljoen creditcardtransacties per dag. 67% van de aankopen van brandstof wordt gedaan met een creditcard. 62% van de reiskosten worden gedaan met creditcards. 67% van het aankopen van kleding wordt gedaan met een creditcard.
40% van het laag en middensegment (huishoudens) gebruikt een creditcard om basislevensbehoeften te betalen zoals de huur, hypotheek of gewoon de boodschappen. Steeds meer aankopen worden online gedaan of betaald met plastic. Minder dan een derde van alle commerciële transacties verloopt via cash. De rest gaat allemaal via de creditcard. Wanneer de creditcard niet meer werkt, werkt de Amerikaanse economie niet meer.
Het systeem loopt spaak
Het limiet blijkt hier dan toch te zijn bereikt. Creditcardmaatschappijen moeten noodgedwongen de creditcards van hun klanten blokkeren of kunnen begunstigden niet meer uitbetalen. Pomphouders weigeren nog creditcards te accepteren uit angst dat ze het geld niet meer ontvangen. Op radiostations wordt omgeroepen dat tankstation houders betalingen moeten blijven accepteren. Maar tevergeefs, de meeste station houders zijn vanaf vandaag dicht. Nieuwshelikopters melden dat er enorm veel auto’s op de snelwegen stilstaan. Wellicht allemaal zonder brandstof.

Het geldverkeer staat stil, alles staat stil
Voedselhulpdiensten gaan nu een belangrijkere rol innemen. Echter ook de truckers van voedsel zitten in de problemen. Zij kunnen niet tanken. De ene na de andere supermarkt wordt geplunderd. Als er één schaap over de dam is, volgt de rest. De situatie was al nijpend, nu is het hek van de dam. Men heeft weinig te verliezen. Lokale groentemarkten en andere voedselmarkten moeten eraan geloven. Voedselrellen zijn uitgebroken. Elders is het busje een geldwisselaar ondersteboven gegooid waar doden bij zijn gevallen.

Het gehele proces van voedselvoorziening, van de boer naar de groothandel, van de winkelier tot de consument, is geheel verstoord en onderbroken. Dit hoeft slechts enkele dagen te duren en de gehele economie is zwaar aangetast – immers, zonder voedsel kom je niet ver.
Of is dit allemaal wat over de top? Laten we het hopen. Maar helaas laat de geschiedenis zien dat financiële rampen zich voordoen. Niemand wilt ze, niemand plant ze, maar niemand die ze weet te voorkomen. Iedere kredietuitbreiding eindigt in een kredietkrimp, immers, zo leert de geschiedenis.

Maar nu, aandelen beginnen enorm te zakken in prijs. De aandelenmarkt lijkt compleet in elkaar te storten. Maar de Fed heeft de brandweerslangen allang uitgerold. Dit is wat ze gaan doen:


Ze kopen direct en indirect alles op wat nodig blijkt om het “welvaartseffect” te waarborgen.
Directe geldinjecties naar overheden. Centrale banken kopen direct alle overheidstekorten op.
Helikoptergeld. Deze keer zal de Fed het bankwezen omzeilen en het geld direct tot aan de burger doen toekomen door middel van het kwijtschelden van belastingschulden. Tevens zullen nieuwe stimuleringsmaatregelen genomen worden om de economie draaiende te houden.
Tot slot zal de centrale bank de overheidsschuld kwijtschelden.

Al deze maatregelen hebben maar één doel: het voorkomen dat de kredietbubbel leegloopt. Punt één is reeds gaande in Japan. In Europa lijkt dit te gaan gebeuren en in de Verenigde Staten staat dit punt “on Hold”. Punt 2 staat te gebeuren in Japan – is in voorbereiding. Het derde punt staat te geschieden mocht er een enorme economische schok optreden. Punt 4 staat op de planning als alle andere opties geen baat meer hebben.
Weest voorbereid. Koop wat goud. Overweeg een (gezamenlijke) volkstuin. Weet te overleven in de natuur. Wordt minder afhankelijk van het systeem. Laat je niet misleiden door de mainstreammedia (MSM). Zorg voor een goed netwerk. Leg een voedselvoorraad aan met een goede houdbaarheidsdatum. Drank en sigaretten doen het goed als ruilmiddel en zijn ook goed houdbaar. En denk ook aan bepaalde gereedschappen.

Wie stemden er op dit nieuwsbericht?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om te reageren of registreer hier.